BİST-100
Bu sefer, daha karışık bir FED kararı günü.. Haftanın manşet beklentilerinden olan FED’in faiz kararı bugün TSİ 21:00’de açıklanıyor. Ancak bu seferki karar sürecinde üyeler arasında Trump’ın yeni atadığı Stephen Miran ilk kez faiz oylamasına katılacak olurken, Lisa Cook ise görevden alınma girişimine karşı mahkemede mücadele ediyor konumunda. 25bps indirim öne çıkarken, piyasalar yarım puanlık indirime uzak görüşte bulunuyor.
Yurtiçinde hafta başında, politik tansiyonun azalmasıyla başlayan iyimser fiyatlama devam ederken, TL varlıklarda olumlu ayrışma sağladı. Gösterge tahvil %40.66’dan %39.64’e gerilerken, BİST100 endeksi sınırlı da olsa yükselişe devam ediyor. Bankacılık güne satışlarla başlamış olsa da günün ikinci yarısında sanayi hisselerindeki güçlü fiyatlamaya katıldı. Hisse piyasasında fiyatlamanın yukarı yönlü ivme kazanmasının ardından teminat tamamlama çağrısı 687mnTL’ye geriledi. Politik belirsizliği azaltacak gelişmeler karşısında 10.700-10.750 ve 11.000-11.100 seviyelerinin test edilebileceğini öngörmüştük. Dün kapanış 11.1820 seviyesinde gerçekleşti. Ancak bugün kar satışları etkili olmaya başlayabilir. Yatay açılış beklediğimiz endekste 11.200-11.310 aralığını günlük görünümde direnç olarak öngörmekteyiz. Olası gün içi düzeltmelerde 10.800-10.700 aralığını destek bölge olarak izlemekteyiz. Bu bölge üzerinde kalınması halinde toparlanma 11.300-11.350 ve 11.650-11.700 bölgesine yönelik devam edebilir.
Fed faiz indirim döngüsünün yeniden başlaması Türkiye gibi gelişen piyasalar adına orta vadede potansiyel pozitif faktör olacaktır. Güne başlarken ABD, Avrupa ve MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar endekslerinde sınırlı pozitif eğilim görmekteyiz.
Günlük Teknik Analiz Bazlı Yatırım Fikirleri

Günlük Bazda Yatırım Fikirleri’nde yer alan hisselerde günlük performans baz alındığından, yatırımcılar ilk aşamada %0.9-%2, ikinci aşamada %3.1-%4 aralıklarını pozisyon kapatma ve/veya kar alma seviyeleri olarak takip edebilirler.
Kaynak: Garanti BBVA Yatırım