Güne Başlarken
ABD’de büyüme beklentilerinin aşağı revizyonu, Avrupa’da ise savunma harcamalarına dair planların siyasi engellere takılması küresel piyasalara satış getiriyor. ABD’de yaşanan satışlar Şubat ortalarından bu yana devam eden tarife, enflasyon, resesyon kaygılarının bir parçası iken, Avrupa’da yeni yeni beliren bir gündem fiyatlanmakta. Asya’da ise, teşvik beklentileri ile küresel etkiler arasında sıkışık bir seyir var.
Borsa İstanbul’da, Rekabet Kurumu’nun perakende şirketlerine yönelik soruşturması BIMAS, MGROS, SOKM üzerinde baskı yaratmasına karşın diğer şirketler dün genel olarak dirençliydi, ancak kapanışa doğru küresel borsalardaki baskı burada da satış getirdi. ABD ve Avrupa vadelileri bu sabah hafif tepki verse de BIST’te zayıf görünüm açılışta da devam edebilir. Bununla beraber, dünkü satışlara rağmen BIST’te teknik görünümde henüz belirgin bir bozulma yok.
Günün devamında, BIST 100 endeksinde 10.200 / 10.300 destek bölgesi üzerinde tutunma çabasının başarılı olup olmayacağı izlenmeli. Bu bölge altında 10 bin ve altı seviyeler yeniden gündeme gelecektir. 10.500 / 10.600 bölgesi ise ilk direnç alanı olarak izlenebilir. Günün ajandası sakin. ABD’de yeni açılan iş pozisyonları takip edilecek. 5 yıl vadeli Türkiye CDS’leri güne 264 baz puandan başlıyor.
Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülteni