Piyasa Görüşü
Günaydın. Para politikalarının gündemin merkezinde yer aldığı bir haftaya başlıyoruz. Çarşamba günü sonuçlanacak Fed toplantısı ve Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB PPK toplantısı küresel ve yurt içi piyasalar açısından risk iştahını yönlendirecek ana başlıklar olarak öne çıkıyor. Para politikası dışında iç gündemde asgari ücret görüşmeleri ve siyasi davalar nedeniyle haber akışının da oldukça yoğun seyredeceğini öngörüyoruz. Küresel cephede ise Cuma günü açıklanan verilere göre manşet PCE endeksi Eylül’de yıllık bazda %2,8’e yükselirken, Fed’in tercih ettiği çekirdek PCE enflasyonu %2,9’dan %2,8’e geriledi. Bu hafta büyük ölçekli şirketlerin bilanço sonuçlarının gelmeye devam etmesi beklenirken, Fed’in Çarşamba günü sonuçlanacak Aralık toplantısı global risk iştahının ana belirleyicisi olmaya devam edecektir.
Küresel piyasalarda bu sabah risk iştahı genel olarak olumlu. 07.45 itibarıyla ABD vadelileri %0,1–0,2 aralığında primli seyrediyor. Asya tarafında Japonya yatay, Çin endeksleri ise %0,6 yükselişle pozitif ayrışıyor. Emtia cephesinde ons altın %0,3 primle 4.209$ seviyesinde, Brent petrol 63,7$ seviyesinde hafif alıcılı bir görünüm sergiliyor.
BIST-100 endeksinde güne olumlu bir açılış bekliyoruz. Teknik tarafta endeksin uzun süredir 11.000-11.200 puan bandı üzerinde kalıcılık sağlamakta zorlandığını izliyoruz. Daha kuvvetli bir momentumdan söz edebilmek için bu bandın üzerinde arka arkaya kapanışlar görmeyi önemsiyoruz. Olası geri çekilmelerde ise 10.850 puanını ilk önemli destek bölgesi olarak takip edeceğiz.
Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Phillip Capital Menkul Günlük Bülteni