BİST-100
Dalgalanma ile başlayan Kasım ayı, haber akışı ile yön aramaya devam edebilir.. ABD’de Yüksek Mahkeme yargıçları, Başkan Donald Trump’ın dünyanın çoğu ülkesine uyguladığı agresif gümrük vergilerinin yasallığı konusunda şüphelerini dile getirdiler. Açıklanan veri tarafında ise Ekim ayında ABD’de özel sektör istihdamı 42.000 arttı ve konsensüs tahmininin üzerinde gerçekleşti. ABD’de federal hükümet kapalılık süreci rekora gidiyor. Yapay zeka ile bağlantılı hisse senetlerinin toparlanmasıyla Asya-Pasifik piyasaları Wall Street’teki yükselişi takip ediyor. İçeride ise günlerden perşembe ve TCMB 14:30’da 31 Ekim’de biten haftaya ait yurtdışı yerleşiklerin menkul kıymet istatistiklerini, yurtiçi yerleşiklerin döviz tevdiat hesaplarındaki değişimi ve Merkez Bankası’nın brüt rezerv verilerini yayımlayacak. Yeni günde Vadeli ABD endeksleri ve vadeli Avrupa karışık fiyatlama ile seyrederken MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar endeksleri sınırlı negatif eğilime sahip.
Kasım ayının ilk haftasına her iki yönde de dalgalanarak başlayan BİST 100 endeksi, şirketlerden gelen haber akışı ve bilanço rakamları ışığında oynaklık yaşamaya devam ediyor. Yılın son iki ayına yönelik beklentilerimiz çerçevesinde 9.900-10.100/11.600-12.100 aralığında dalgalanmasını öngörmekteyiz. Hali hazırda yön kararı alınmış değil. Anlık ve ara kesitlerde devam eden momentumun artışının süreklilik kazanması durumunda 11.000 üzerinde fiyatlama öne çıkabilir. Günlük bazda öngördüğümüz direnç 11.100. 3ç25 bilanço dönemi devam ederken, Koç Holding, Doğan Holding, Turkcell ve Migros’un bilanço açıklaması bekleniyor.
Günlük Bazda Yatırım Fikirleri

Günlük Bazda Yatırım Fikirleri’nde yer alan hisselerde günlük performans baz alındığından, yatırımcılar ilk aşamada %0.9-%2, ikinci aşamada %3.1-%4 aralıklarını pozisyon kapatma ve/veya kar alma seviyeleri olarak takip edebilirler.
Kaynak: Garanti BBVA Yatırım