Endeks hedefini 16.680’e yükseltiyoruz
Bu raporda, en güncel makro varsayımlarımızı modellerimize dahil ettik. Yeni fiyat hedeflerimizi modele dahil ettiğimizde, önümüzdeki 12 ay için endeks hedefimiz 16.680 seviyesine ulaşmakta olup, mevcut seviyelere kıyasla yaklaşık %37 yukarı potansiyel sunmaktadır.
Bu rapor ile Kordsa (KORDS TI) ve Oba Makarna (OBAMS TI) araştırma kapsamından çıkartılmıştır. Lütfen daha önce verilen notlar, hedef fiyatlar ve önerilerin artık geçerli olmayacağını unutmayınız.
Model Portföy
Coca Cola İçecek’i model portföyümüze ekliyoruz. Böylece model portföyümüzün içeriğini Akbank, Yapı Kredi, Bim, Astor, Koç Holding, Sabancı Holding, MLP Sağlık, Ülker ve Coca-Cola İçecek oluşturuyor.
Haziran 2023’te başlayan rasyonel politikalara dönüşten bu yana, bankacılık ve perakende gibi TL’ye duyarlı sektörlerin, TL’deki değerlenme ve iyileşen makro zemin desteğiyle ihracatçılara ve diğer dövize bağımlı sektörlere kıyasla belirgin şekilde daha iyi performans gösterdiğini görüyoruz. Dezenflasyon programı yürürlükte kalmaya devam etse de, önceki hedeflere kıyasla yaklaşık bir yıllık gecikme yaşandı (Eylül 2023 tarihli Orta Vadeli Program, 2024 yıl sonu TÜFE’yi %33 olarak hedefliyordu). 2026’daki makro görünümün 2025’ten belirgin şekilde farklılaşmasını beklemediğimiz için, dezenflasyon programının hisse piyasası üzerindeki kısıtlayıcı etkilerinin süreceğini düşünüyoruz. Bu çerçevede TL’ye duyarlı hisselerin avantajlarını koruduğunu değerlendiriyoruz. Ancak bu hisseler zaten yeniden fiyatlama yaşarken dövize endeksli hisseler geride kaldığı için, 2026’da hisse seçiminin daha da kritik ve zorlayıcı olmasını bekliyoruz.

Kaynak: ÜNLÜ & Co Strateji Raporu