2014 Hisse Önerileri / Ata Yatırım

Ata Yatırım 2014 Yılı Hisse Önerileri:

Seçimler Öncesinde Volatilite Devam Ediyor…

16 Mayıs 2013’te Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu «yatırım yapılabilir» seviyeye yükseltilmesinden bu yana BIST-100 %26 düşerken ($ bazlı %28), diğer gelişmekte olan ülke piyasalarının %19 altında bir performans gösterdi. 2013 sonuna kadar, Türkiye ve diğer gelişmekte olan ülke piyasalarındaki geri çekilmeler önemli ölçüde FED’in tahvil alımlarını azaltacağı beklentisinden kaynaklandı.

Küresel sıkılaşma ve politik tarafa yönelik artan endişeler 2013 yılı sonunda Türkiye piyasalarının daha da olumsuz etkilenmesine neden oldu. Açılan yolsuzluk soruşturması sonucunda 3 bakan istifa etti. Soruşturmanın başladığı günden bu yana, BIST-100 %8 geriledi ve TL, US$ karşısında %7 değer kaybetti. Piyasa oyuncularının, politik riskte bir azalma olmadığına yönelik görüşleriyle birlikte, Merkez Bankası faiz arttırma baskısı altındadır. TCMB’nin fiyat istikrarını sağlamak için faiz arttırmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz.

Potansiyel risk ve getirilerin dengeli olduğunu düşünmeye devam ediyoruz.

Pozitif olarak:

(1) Revizyonlarımızdan sonra, hisse senetleri, özellikle bankalar, ucuz görünmektedir. Bankalar, 0.9x PD/DD çarpanında 5 yıllık ortalamalarının aşağısında ve MSCI EM Bankacılık Endeksine göre %18 iskontolu işlem görmektedir,

(2) Türkiye artık yatırım yapılabilir ülke sınıfındadır ve 5 yıl önceye göre küresel ekonomideki oynaklıklara karşı daha dayanıklıdır.

(3) Politik riskler yüksek olmasına rağmen halen yönetilebilir seviyededir.

Negatif olarak ise:

(1) Türkiye ekonomisi ani ve devam eden sermaye çıkışlarına karşı hala kırılgandır,

(2) TL ve faizlerin mevcut seviyesi iç talebi baskılayabilir.

Önümüzdeki 3-6 ayda piyasalar için ana katalizörler şunlar olacaktır:

(1) FED’in tahvil alımlarını azaltma hızı,

(2) Mart 2014 yerel seçiminin sonuçları. Yerel seçimlere kadar, politik gündem yoğun olmaya devam edecektir.

Piyasadaki yüksek oynaklığa rağmen, takibimizdeki hisseler arasında seçici alım fırsatları olduğunu düşünüyoruz.

2014 GSYH büyümesi tahminimizi %3.5’den %3’e çekiyoruz. Ayrıca risksiz getiri oranı tahminimizi %9.5’ten %10’a yükseltiyoruz. Bu de ğişiklikler ve şirketlerle yaptığımız görüşmleri de göz önünde bulundurarak, 2014 tahminlerimizde revizyona gittik. Buna göre, 2014 yılı için %19.1 net kar büyümesi öngörüyoruz.

12 aylık BIST-100 tahminimizi 87,500’den 83,000’e çektik. Şu anda araştrıma kapsamımıza olan şirketler, 8.2x 2014T F/K oranı ile gelişmiş ülke piyasalarına göre %39 iskontolu işlem görmektedir.

Öneri listemizde

Erdemir (EREGL), Enka (ENKAI), Türk Hava Yolları(THYAO), Turkcell (TCELL), Migros (MGROS), Pınar Süt (PNSUT), Akbank (AKBNK), Halkbank (HALKB) hisselerini tutmaya devam ediyoruz.

Garanti (GARAN) için tavsiyemizi «TUT»a çektik ve öneri listemizden çıkarttık.

Araştrma kapsamımızda, Ford Otosan için tavsiyemizi «SAT»tan «TUT»a yükselttik.

Ata Yatırım Araştırma / Hisse Senedi Stratejisi – 2014 Raporu

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!