Ülker Hisse Önerisi / Alternatif Yatırım – (07.10.2013)

Ülker Hisse Önerisi – Alternatif Yatırım

Hisse Satışına Yoğun Yabancı İlgisi…

Yıldız Holding’in önemli şirketi Ülker Bisküvi 2010 yılında başladığı yeniden yapılandırma sürecinde sermayesinin %10’luk bölümüne karşı gelen hisseyi satma kararı almıştı. Ancak; şirkete gelen yoğun yabancı yatırımcı ilgilisi ile satış miktarını iki katına çıkaran şirket, %20’lik hisse satışı yaptı. 1.3 milyar USD’lik talebin yaklaşık üçte biri karşılanırken, hisse satış fiyatı 12.60 TL olarak gerçekleşti. Satış sonucunda ULKER’in halka açıklık oranı %22’den %42’ye çıkarken, bu sayade hissenin günlük işlem hacminin de artması sağlanmış oldu. Satış sonunda 431 milyon USD gelir sağlayan Yıldız Holding, elde edilen geliri, başta Gözde Girişim olmak üzere diğer mevcut yatırımlarda kullanmayı planlıyor.

Yeniden Yapılanmayla Yükselen Kar Marjları…

 2010 yılında yeniden yapılan sürecine giren Ülker Bisküvi, 24 şirketi bünyesinde barındıran karmaşık yapısını sadeleştirdi ve şu anda 5 şirketi konsolide ediyor. İlk olarak BIM’deki %10 hissesini satan Ülker, özellikle Çikolata ve Kek faaliyeti gibi yüksek ciroya sahip segmentin, Ülker Bisküvi altında birleştirilmesiyle; hem operasyonel verimlilik sağlandı, hem de milyar TL seviyesinde cironun oluştuğu gıda şirketi meydana geldi.

 Öte yandan, Türkiye’nin en büyük dağıtım teşkilatını da yeniden yapılandıran şirket, kamyon sayısını yarı yarıya azaltırken, raflardaki ürün sayısını da optimize etti.Şirket yapısını ve dağıtım teşkilatını yeniden yapılandıran Ülker, kar marjlarını da arttırdı. 2011 yılında %4,3 olan FAVÖK marjı, 2013 yılının ilk yarısında %11,8’e yükseldi. Bu opreasyonlar sonrasında hisse fiyatı 5,0 TL seviyelerinden 15 TL seviyelerine kadar yükseldi.

Şirket Hedefleri…

2012 yılını 2.3 milyar TL ciro ile tamamlayan Ülker Bisküvi, 2016 yılında 4.5 milyar TL ciro üreten bir şirket olmayı hedefliyor. Bu cironun 1 milyar TL’sini yurt dışı iştiraklerden sağlamayı planlayan şirket, Mısır ve Suudi Arabistan’daki faaliyetlerini de Ülker çatısı altında toplamayı hedefliyor. Şirketin 2016 vizyonunda; %11.8 seviyelerinde olan FAVÖK marjını, %15 seviyelerine çıkarmak var.

Değerlendirme &Yorum…

Şirket, şu anda 5.8 PD/DD , 32.8 F/K , 15 FD/FAVÖK , 1.8 FD/Satış çarpanlarıyla piyasada işlem görmektedir. Şirket kar marjlarındaki artışın, bilançodaki düzelmenin ve hisse satışının oluşturduğu olumlu etkilerin fiyatlandığını düşünmekle beraber kısa vadedeki hisse ile ilgili görüşümüz “Nötr”’dür. Ancak; uzun vadede şirketin büyüme sürecinde olduğu, şirket kar marjlarındaki iyileşmenin devam edeceği, yurt dışı iştiraklerin şirkete pozitif katkı sağlayacağı beklentisi paralelinde, uzun vadede hisse ile ilgili görüşümüz “Pozitif”’tir.

Raporun tamamı için tıklayın.

Alternatif Yatırım Araştırma

Önemli Uyarı: HisseOnerileri.Com, özel izni olmadan hiç bir kurumun araştırma raporunu kendi sunucularında barındırmamaktadır. Sadece kurumların ilgili sayfasına yönlendirmektedir. Dolayısıyla çalışmayan linklerden ve yönlendirilen sayfalardaki içerikten ilgili kurum sorumludur.

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!