BIST100 endeksinin güne yatay-pozitif bir açılışla başlamasını bekliyoruz. Aralık vadeli BIST30 kontratı, akşam seansında %-0,08 ile %0,18 aralığında işlem gördü.
BIST100 endeksinde 11.233 seviyesindeki boşluk, 11.148 desteği ve 11.007 seviyesindeki boşluk olası fırsat alanları olarak izlenebilir. 11.402-11.470 direnç bandının aşılması halinde 11.540 ve 11.605 seviyeleri sonraki dirençler olarak öne çıkmaktadır. Yeni zirve arayışında ise 11.712-11.807 bandı gündeme gelebilir.
Bugün ABD ve İngiltere borsaları Noel tatili nedeniyle erken kapanırken, Almanya piyasası kapalı olacak. Perşembe günü ABD borsaları kapalı olacaktır. Bugün ABD’de Haftalık İşsizlik Başvuruları verisi izlenecek. Yurt içinde ise Perşembe günü Kapasite Kullanım Oranı açıklanacak.
1 Ocak 2026’dan itibaren geçerli olacak net asgari ücret %27 oranında artırıldı. Bu artışın özellikle Ocak ve Şubat ayı enflasyonunu doğrudan etkilemesini bekliyoruz. 2024 Ocak ayında %49’luk asgari ücret artışının ardından Ocak-Şubat dönemi kümüle enflasyonu %11,5 yükselmişti. 2025 Ocak ayındaki %30’luk artış sonrasında ise Ocak-Şubat kümüle enflasyonu %7,4 artmıştı.
Bu oran aynı zamanda yıllık enflasyon beklentilerini de şekillendirecektir. TCMB’nin Aralık ayı anketine göre piyasanın 2026 yılı enflasyon beklentisi %23 seviyesinde bulunurken, TCMB’nin hedefi %16 düzeyindedir. 2024 yılının sonunda TCMB’nin 2025 yıl sonu enflasyon hedefi %21 iken, asgari ücret artışı %30 olarak belirlenmişti. Yıllık enflasyonun ise 2025 yılını %31 seviyesinde tamamlaması beklenmektedir.
Buna karşın, siyasi ortamın sakin kalması halinde faiz indirimlerinin önümüzdeki aylarda devam etmesini bekliyoruz. Politika faizi ile gerçekleşen enflasyon arasındaki farkın 2025 yılını yaklaşık 7 puan seviyesinde kapatacağını öngörüyoruz. 2026 yılı tahminlerimizi şu aşamada koruyor; %23 enflasyon ve %28 politika faizi varsayımıyla yaklaşık 5 puanlık bir risk primi hesaplıyoruz.
Ancak faiz indirimlerinin sürdürülebilirliği açısından TCMB hedefleri ile hanehalkı ve reel sektörün enflasyon beklentilerinin yakınsaması gerektiğini düşünüyoruz. Hanehalkının %75’i, önümüzdeki 12 ayda enflasyonun düşmesini beklemiyor. Fiyatlama davranışları açısından öncü gösterge olarak kabul edilen ve tahminlerinde girdi maliyetlerini dikkate alan reel sektörün 12 aylık enflasyon beklentisi ise %36 ile mevcut %31 seviyesinin oldukça üzerinde seyretmeye devam etmektedir. TCMB’nin bir sonraki PPK toplantıları 22 Ocak ve 12 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
Fitch ve Moody’s, Türkiye’nin kredi notu değerlendirmesi için ilk tarih olarak yılın ilk PPK toplantısının hemen ertesi günü olan 23 Ocak’ı belirlemiştir. Fitch, Temmuz 2025’te Türkiye’nin kredi notunu “BB-” ve görünümünü “durağan” olarak teyit etmişti. Moody’s ise Temmuz 2025’te kredi notunu “B1”den “Ba3”e yükseltirken, görünümünü “pozitif”ten “durağan”a çevirmişti. Mevcut durumda Fitch, Moody’s ve S&P, Türkiye’yi yatırım yapılabilir seviyenin üç kademe altında değerlendirirken, görünümü durağan olarak korumaktadır.
Üçüncü çeyrekte hükümet kapanmasının etkisiyle zayıflama göstermesi beklenen ABD büyüme verisi, güçlü tüketici ve işletme harcamalarının desteğiyle %3,2 beklentisinin üzerinde %4,3 olarak gerçekleşti. Fed’in bir sonraki toplantısı 28 Ocak tarihinde olup, faiz indirimi olasılığı %20’den %14 seviyesine gerilemiştir. 18 Mart toplantısında ise faiz indirimi olasılığı %42 seviyesindedir.
ARCLK sermayesinin %7,1’ine karşılık gelen toplam 48 milyon hissenin, hisse başına 108,29 TL fiyatla KCHOL’e satışı bugün gerçekleştirilecektir.
BIMAS, faaliyetleri ağırlıklı olarak dijital kanallar üzerinden kurgulanacak geleneksel bir katılım bankası kurmak amacıyla BDDK’ya başvuruda bulunuyor. Kurulması planlanan katılım bankasıyla şirket, perakende sektöründeki güçlü konumunu kullanarak müşterilerin finansal ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler sunmayı hedeflemektedir.
KORDS, işletme sermayesi yönetimini ve bilanço yapısını daha sağlıklı hale getirmek amacıyla 200 milyon ABD doları ve 50 milyon euro tutarında kredi sözleşmesi imzalamıştır. Bir yılı geri ödemesiz olmak üzere toplam beş yıl vadeli olan bu sözleşme ile kısa vadeli kredi yükümlülükleri uzun vadeye taşınmıştır.
Bugün özellikle perakendecilik sektörünün asgari ücret artışı haberinin etkisiyle negatif ayrışabileceğini düşünüyoruz. Sektörde ücretlerin bu artışa paralel şekilde yükseltilmesi, kârlılık oranlarını (FAVÖK marjlarını) olumsuz etkileyebilir. Öte yandan, söz konusu ücret artışlarının yılın ilk çeyreğinde genel tüketime olumlu katkı sağlaması mümkündür. Ancak bu etkinin talep enflasyonu üzerindeki yansımaları, TCMB’nin enflasyon hedefleri açısından kritik önem taşımaktadır.
BIST100 Teknik Görünüm ve Günün Öne Çıkan Hisse Öneriler
BIST100 Teknik Görünüm ve Günün Öne Çıkan Hisse Önerileri
BIST100 günü %0,18 düşüş ile 11.290 puandan tamamladı.
DESTEK 11.148 10.896 10.815 10.728 10.565
DİRENÇ 11.470 11.540 11.605 11.712 11.807 11.946 12.117

Kaynak: ICBC Yatırım Günlük Bülten