Garanti BBVA Yatırım Günlük Hisse Önerileri – (12.08.2022)

BİST-100 – 2850 bölgesi üzerinde sınırlı bir dalgalanma öne çıkıyor.

Resesyon kaygılarının geri plana düştüğü görünümde gerileyen ülke risk primleri, gelişen hisse piyasaları ve BİST adına kısa vadede destekleyici olmaya devam ediyor. Yükselişi halinde kısa vadede oynaklık riskine neden olabilecek VİOP teminat tamamlama çağrısı verisinde geri çekilme görüyoruz. Genel olumlu görünüme ilişkin beklentilerimizi korurken, yakın vadede 2850-2860 bölgesi üzerinde Sat-Al yönlü stratejilerin kademeli artabileceği yönündeki beklentimizi koruyoruz. Yeni günde 2850-2890 aralığında dalgalanma öngörüyoruz. 2850 bölgesinin kırılması halinde ise oynaklık riskinin artacağını ve 2830-2800 aralığına yönelik Sat-Al yönlü trade tercihlerinin öne çıkabileceğini düşünüyoruz.

VİOP Endeks30 – Sektörel güçlü bilançoların olumlu etkileri, 3200 seviyesini hedefleyebilir.

Ağustos vade Endeks30 kontratta , gün içi kapanış, 3150 seviyesinde olurken, günün sonunda akşam seansında ise 3143 olarak gerçekleşti. Haftanın veri ajandasında ABD’de enflasyon verileri sürpriz yaratmaya devam ediyor. ÜFE’de yükseliş beklentisine rağmen yaşanan gerileme piyasalardaki risk iştahının korunmasına neden olurken ,ardından BIST de olduğu gibi ABD’de de piyasa yorgunluğu ağır basmaya başladı. İçeride dört haftadır devam eden yükselişte, son bilançolar da tamamlanıyor. Bankacılık endeksinin güçlü kalması yükseliş trendinin de devam etmesini sağlıyor. Asya piyasalarında ve ABD vadelilerde sınırlı yükselişler öne çıkmakta. BIST30’da, genel anlamda olumlu görüşümüzü korurken, yorgunluk sinyallerinin artabileceği sinyallerine paralel sınırlı pozitif yönlü açılış beklentimizde, 3142-3154 bölgesinde fiyatlama görülebilir. Kısa vadeli olumlu eğilimin korunması ve olası geri çekilmeler adına günlük bazda önemsediğimiz destek bölgenin 3150-3142 seviyeleri olduğunu belirtelim.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Beğendiklerimiz

Kaynak: Garanti BBVA Yatırım Piyasalara Bakış Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!