Yatırım Finansman Model Portföy Önerileri – (9.07.2021)

Piyasalarda Dün…

 Dün güne hafif negatif açılışla başlayan endeks, seans başlarından itibaren global piyasaların da etkisiyle satıcılı bir seyir izledi. 200 günlük üssel hareketli ortalamasında kapanış gerçekleştiren BIST100, günü %1,27 değer kaybıyla 1372,9 puanla tamamladı. Güne tepki alımlarıyla başlamasını beklediğimiz endekste 1385,0’i direnç olarak takip edeceğiz. Bu seviye üzerinde kalınması halinde 1400,0-1410,0 bandı hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1350,0’i destek olarak izleyeceğiz.

 Dolar/TL ise, yukarı doğru yön arayışına devam ediyor. Dün 8,73 seviyesine kadar yükseliş kaydeden kurda 8,70 üzeri yeniden kalınması halinde 8,75-8,80 bandı sonraki hedef olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 22 günlük hareketli ortalama 8,65’i destek olarak izleyemeye devam edeceğiz.

Bugünün Gündeminde…

 Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde, bankanın 2003 yılından bu yana yaptığı en kapsamlı para politikasının gözden geçirmesine dair açıklamalarda bulundu. ECB’nin önceki enflasyon hedefinin genel olarak “çok ayrıntılı” bulunduğunu söyleyen Başkan, “Yeni hedef anlam karmaşasını ortadan kaldırdı” dedi. ECB’nin eski enflasyon hedefi “%2’ye yakın ya da %2’nin altında” olarak tanımlanmıştı. Yeni hedef ise “% 2 simetrik” olarak belirlendi.  Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Orta ve Doğu Avrupa’da yer alan Üç Deniz İnisiyatifi ekonomilerinin 2025’e kadar batı Avrupa’daki 15 Avrupa Birliği (AB) ekonomisinden yılda yaklaşık yüzde 1,2 daha fazla büyüme kaydetmesinin beklendiğini bildirdi. Georgieva, Üç Deniz İnisiyatifi ekonomilerinin geçen yıl ortalama yüzde 4 küçüldüğünü, Batı Avrupa’daki daralmanın bunun yaklaşık 2 katı büyüklüğünde olduğunu ifade etti.

 Yurtiçi veri gündeminde seans başında Cari İşlemler Dengesi ve yıl sonu enflasyon tahmini verileri açıklanacak.

 Yurtdışı veri gündeminde ise öğlen saatlerinde ECB başkanı Lagarde’ın açıklamalarını takip edeceğiz.

Açılış Öncesi Yurtdışı Piyasalar…

 Yurtdışı piyasalara baktığımızda, Avrupa piyasaları dünkü satışların ardından güne tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor. Asya piyasaları ise bölgede covid vakalarında görülen artışla beraber zayıf bir görünüm sergiliyor. Amerika vadelileri dünkü seans kapanışı sonrası yukarıda işlem görüyor.

 EUR/USD ise, nisan ayı başlarında görülen 1,1780 seviyelerine kadar geri çekilmesinin ardından, dün ECB başkanı Lagarde’ın açıklamaları sonrası yükseliş kaydetti. Ancak yukarı yönlü hareketlerin devamını görülebilmesi için 1,1855 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanmalı. Aksi taktirde 1,1780 desteği altında 1,17’e düşüş devam edebilir.

Kaynak: Yatırım Finansman Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!