Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (20.01.2021)

BIST100

Güne alıcılı bir eğilimle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde 1.578,30 ile yeni tarihi zirve test ederken, kazançlarının büyük kısmını geri vererek günü %0,53 yükselişle 1.565,01 ile tarihi yüksek seviyeden tamamladı. Yurtdışı borsalar ise günü karışık bir görünümle kapattı. BIST güçlü seyrini devam ettirirken, AB ile ilişkilerin pozitif yönde ilerlediğine ilişkin son dönemdeki gelişmeler BIST’in yükselişini destekleyen unsurlardan biri oldu. Dolar endeksindeki zayıflama ile EM para birimleri genel olarak günü değer kazancıyla tamamlarken, TL’de benzer şekilde günü sınırlı değer kazancı ile kapattı. CDS’ler yatay bir seyir izlediği günü 334 seviyesinden kapattı. CDS’lerdeki yükselişin devam etmesi TL varlıklardaki kısa vadeli pozitif ayrışmanın kısa vadede terse dönerek negatif ayrışma sürecinin başlayabileceğine işaret edecektir. CDS’lerin tekrar 320 seviyesi altına gelmesi ise TL varlıklar ve BIST’te bankacılık hisseleri öncülüğünde pozitif fiyatlamanın devam edeceğine yönelik sinyal olacaktır. BIST’te kar satışları yaşansa da sınırlı kalmaya ve alım fırsatı olarak kullanılmaya devam ediyor.

Yeni ABD dış işleri bakanı olması beklenen Blinken bir soru üzerine S-400 nedeniyle Türkiye’ye uygulanan yaptırımların gözden geçirileceğini ve daha fazla yaptırım uygulanmasının gerekip gerekmediğine bakacağız açıklaması yaptı. Yeni başkan Biden’in de göreve gelmesi sonrası bu yönde açıklamalar yapması, TL varlıklar üzerinde negatif baskıya neden olabilir. Piyasalar bugün yapılacak ABD başkanlık değişimine odaklanmış görünüyor. Trump taraftarlarının sokak hareketleriyle yeni bir kaos ortamı yaratması borsalarda kar satışlarını tetikleyebilir. Başkanlık değişiminin sorunsuz tamamlanması durumunda güçlü teşvik paketi beklentileriyle borsalardaki yükselişin devam etmesi beklenir. Tarihi zirve seviyelerde olan BIST’te kısa vadede güçlü yükseliş sonrası yükseliş eğilimi devam etse de dün olduğu gibi yükselişlerde kar satışlarıyla dalgalı bir seyir oluşabilir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri yatay seyir izlerken, Asya borsalarında Japonya hariç genel olarak pozitif seyir var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde yükseliş eğilimi devam etse de bu yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak değerlendirilebileceğini düşünüyoruz.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!