Yatırım Finansman Model Portföy Önerileri – (14.09.2020)

Piyasalarda Cuma Günü…

 Geçtiğimiz haftanın son işlem gününe pozitif açılışla başlayan endeks, seans başlarında 1105,00 seviyesini test etti. Ancak bu seviye üzerinde kalamayan BIST100 endeksi seans boyu yatay bir seyir izledi ve haftayı %0,33 değer kazancıyla 1102,70 puanla kapattı. 1100,00 desteği üzerinde kapatmayı başaran endekste yukarı yönlü hareketlerin devamı görülebilir. Bu durumda 1105,00 ilk direnç olmak üzere üzerinde kalınası ile 1118,00 sonraki hedef olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1090,00 destek olarak izlenebilir.

 Dolar/TL ise, geçtiğimiz hafta 7,4760 seviyesinden kapattı. Yatay seyrin devam ettiği kurda Dxy endeksiyle korele hareket ettiği dikkat çekiyor. Bu durumda Dxy endeksinde görülen düşüş ile beraber kurda olası bir etkenin dışında sakin bir gün görülebilir. 7,50 direnç görüşümüzü korurken bu seviyenin altında kalınması halinde 7,4480 ilk destek olmak üzere 7,3960’a düşüş hız kazanabilir. Olası tepki yükselişlerinde ise 7,50 üzerinde 7,52-7,53 bandını sonraki hedef olarak takip edeceğiz.

Bugünün Gündeminde…

 Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Investors Service, Türkiye’nin dış kırılganlıklarının yanında mali tamponlardaki aşınmayı ve kurumsal zorlukları işaret ederek ülkenin kredi notunu B1’den B2’ye indirdi. Kuruluş Türkiye’nin not görünümünü ise, mali ölçümlerin beklenenden daha hızlı kötüleşebileceğini kaydederek “negatif”te bıraktı. Diğer kredi derecelendirme kuruluşlarından S&P Global Ratings’in Türkiye için kredi notu B+, Fitch Ratings’in ise BB- seviyelerinde. Moddy’s’in takvim dışı not açıklaması dikkat çekti.

 Yurtiçi veri gündemine baktığımızda seans başında sanayi üretimi verisi açıklanacak. Eş anlı olarak aylık perakende satışlarını takip edeceğiz.

 Yurtdışı veri gündeminde ise öğlen saatlerinde Euro Bölgesi sanayi üretimi ve ardından Eurogorup toplantısı gerçekleşecek.

Açılış Öncesi Yurtdışı Piyasalar…

 Yurtdışı piyasalara baktığımızda, Avrupa piyasaları koronavirüs aşısının bulunması beklentisinin artmasıyla açılışta pozitif olması bekleniyor. Japonya’nın softbank hisselerinin satmaya hazır oldukları açıklaması ile Asya piyasaları yukarıda işlem görüyor. Amerika vadelilerinde de Cuma seans kapanışı ardından pozitif hava hakim.

 EUR/USD ise, 22 günlük hareketli ortalama 1,1846’dan işlem görmeye devam ediyor. Cuma bu seviyelerden kapatan parite, yükseliş trend kanalı alt bandı 1,1815 üzerinde tutunması halinde yukarı yönlü hareketlerin devamı görülebilir. Bu durumda 1,1920 ilk direnç olmak üzere 1,2054’e yükseliş ivme kazanabilir.

Kaynak: Yatırım Finansman Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!