Yatırım Finansman Model Portföy Önerileri – (6.07.2020)

Piyasalarda Cuma Günü…

 Geçtiğimiz haftanın son işlem gününe pozitif açılışla başlayan endeks, seans başında gerçekleşen kar satışlarıyla geri çekildi. 115,300’e kadar düşüş kaydeden BIST100, ardından toparlanmayı çalışsa da başarılı olamadı ve haftayı %0,99 değer kaybıyla 115,748 puanla kapattı. 10 günlük hareketli ortalama üzerinde tutunmayı başaran endekste pozitif görünüm devam ediyor. 116,400’ün geçilmesiyle yukarı yönlü hareketlerin hız kazanmasını beklediğimiz endekste 117,400 sonraki hedef olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 116,000 desteği altında 115,000’e düşüş devam edebilir.

 Dolar/TL ise, Cuma 6,8630 direncini geçerek 6,9044’e kadar yükseliş kaydetti. Ardından geri çekilme görülen kurda an itibariyle 6,8630’dan işlemler gerçekleşmekte. Bu seviyenin altında kalınması halinde geri çekilmelerin devamını görebileceğimiz Dolar/TL’de 6,83 bir sonraki destek olarak izlenebilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamı halinde ise 6,91-6,92 bandı yeniden test edilebilir.

Bugünün Gündeminde …

 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananların tedavilerinde kullanılan “hidroksiklorokin” ve “lopinavir/ritonavir” bileşimi ilaçların denemelerinin “ölüm oranlarını düşürmede başarısız kaldığı” gerekçesiyle durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada, hastaneye kaldırılan Kovid-19 hastalarına yönelik etkili bir tedavi bulunması amacıyla mart ayında DSÖ’nün “Dayanışma Denemesi” programını başlattığı anımsatıldı.

 Yurtdışı veri gündemine baktığımızda seans başlarında Almanya Markit İnşaat PMI verisi açıklanacak. Ardından Euro Bölgesi Sentix yatırımcı güveni ve perakende satışlar verilerini takip ediyor olacağız. Her iki veride de artış beklenmekte. Seans sonlarına doğru ise ABD tarafında ISM Imalat PMI verisi açıklanacak. Geçtiğimiz dönem 45,4 olarak gerçekleşen veride piyasa beklentisi 49,5.

Açılış Öncesi Yurtdışı Piyasalar …

 Yurtdışı piyasalara baktığımızda, Asya piyasalarında boğaların gösterişi devam ediyor. Shanghai endeksi %’lere varan yükseliş kaydetti. Diğer endeksler de oldukça güçlü seyretmekte. Avrupa piyasaları da açılışta pozitif olması beklenirken, Amerika vadelileri Cuma seans kapanışı ardından yukarı seyrediyor.

 EUR/USD ise, güçlü duruşunu devam ettiriyor. Cuma 1,1220’de destek bulan paritede an itibariyle işlemler 1,1290’dan gerçekleşmekte. Bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü hareketlerin devamını görebileceğimiz Eur/Dolar’da 1,1425 sonraki hedef olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,1267 destek olarak izlenebilir.

Kaynak: Yatırım Finansman Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!