Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (3.06.2020)

BIST100

Güne alıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi günü %0,77 yükselişle 108.097’den kapattı. Bankacılık endeksindeki üç günlük pozitif ayrışma dün yerini hafif negatif bıraksa da endeksteki yükselişin devamı durumunda cazip değerlemeler nedeniyle önümüzdeki dönemde bankacılık endeksindeki güçlenmenin devam etmesi beklenir. Global risk alma iştahı majör ekonomilerin normalleşmeye başlamasıyla güçlenmeye devam ediyor. Yurtdışı borsalar günü yükselişle kapatırken, ek önlem paketi beklentileriyle Dax endeksi günü güçlü yükselişle kapattı. BIST yurtdışı borsalardaki eğilime paralel yükseliş eğilimini devam ettiriyor. Risk iştahındaki artışla DXY dolar endeksi düşüşüne devam ederken TL, EM para birimlerine paralel günü güçlü değer kazancı ile tamamladı. CDS’ler de günü 510 seviyelerine gerileyerek kapattı.

Borsalardaki yükseliş eğiliminin devam etmesine rağmen VIX volatilite endeksi 27 seviyelerinde ve 26 seviyeleri altına gelemiyor. VIX endeksinin 32 seviyesi üzerine yönelmesi ABD borsalarında kar satışlarının tekrar güçleneceğine işaret edecektir. Endeksin 25 altına gelmesi ise piyasaların normalle döndüğüne ilişkin güçlü bir işaret verecektir. ABD ile Çin arasındaki gerilimin yükselmesi ve ABD’deki sokak eylemlerinin şiddetlenmesi borsalarda kar satışlarını tetikleme riskine sahip. Ancak majör ekonomilerin normale dönmesi ve en kötünün geride kaldığı beklentisiyle borsalardaki yükseliş eğiliminin kısa vadede devam etmesi beklenmektedir. Son dönemde yurt dışına korelasyonu artan BIST’in de bankacılık endeksi öncülüğünde yükselişine devam edeceğini düşünüyoruz. Bugün yurtiçinde TÜFE enflasyon verisi takip edilecek, medyan piyasa beklentisi aylık %0,90 artış iken bizim tahminimiz %1,0 seviyelerinde bulunmaktadır.. Yurtdışında ise ABD’de açıklanacak veriler takip edilecek. ABD ve Dax vadeli endeksleri BIST kapanışına göre %1 üzeri yükselişle seyrediyor. Asya borsalarında da güçlü yükseliş eğilimi var. Endeksi güne alımlarla başlaması ve yükseliş eğilimini devam ettirmesi beklenmektedir.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!